top of page

Bedrijfsprofiel

CIRLAM Laboratory is gespecialiseerd in de verbetering van bestaande en de ontwikkeling van nieuwe reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

Voordat een nieuw ontwikkeld product ter beschikking kan worden gesteld, moet dit meerdere administratieve procedures doorlopen, waaronder het verkrijgen van registratie. Hiervoor moet een registratiedossier ingediend worden bij de (inter)nationale overheid/overheden. Deze registratiedossiers worden opgesteld door de Regulatory Affairs van CIRLAM Laboratory. Zij zullen eveneens als contactpersoon optreden voor de (inter)nationale overheid/overheden.


Doordat CIRLAM Laboratory een jarenlange ervaring heeft met de registratie van biocides en nieuw ontwikkelde producten, kunnen we ook deze dienst aanbieden.

Kwaliteitsgarantie

Om de kwaliteit van onze diensten en services te garanderen, controleren en zo hoog mogelijk te houden worden enkel producten gebruikt van de beste kwaliteit. Tevens worden al onze diensten tegen competitieve prijzen aangeboden.

Voor de laboratoria waar de chemische en microbiologische testen worden uitgevoerd, worden er interne kwaliteitscontroles uitgevoerd.

Het chemisch laboratorium van CIRLAM Laboratory staat hoofdzakelijk in voor de ontwikkeling van nieuwe analysemethoden en producten. Telkens wanneer er een nieuwe analyse is ontwikkeld, wordt deze gevalideerd.

Het microbiologisch labo heeft drie hoofdactiviteiten:


 

 

1. Microbiologische testen


De microbiologische testen om de activiteit na te gaan tegen bacteriën, schimmels en gisten worden uitgevoerd volgens de Europese normen. Dit zijn internationaal voorgeschreven procedures die de werkomstandigheden zoals tijd, temperatuur, testorganisme en interfererende substantie, vastleggen.

In elke Europese norm staat beschreven hoe de test moet worden uitgevoerd, maar ook hoe deze test moet gevalideerd worden.

 

 

2. Routine-analyses monsters

De tweede hoofdactiviteit van CIRLAM Laboratory zijn de routineanalyses van de genomen monsters. In de voedingsindustrie zijn er heel wat controles op hygiëne nodig. Hygiënecontrole wordt meestal uitgevoerd met een speciale techniek (contact platen, Swab en water) om monsters te verkrijgen.
 

CIRLAM Laboratory is in staat om volgende parameters na te gaan in het microbiologisch laboratorium:
• Totaal kiemgetal;
• Kiemgetal bacteriën;
• Bepaling aantal gisten en schimmels;
• Aanwezigheid van salmonella’s
• Enterococcen telling
• Etc...


 

 

3. Ontwikkeling nieuwe producten

De laatste hoofdactiviteit is het ontwikkelen van nieuwe producten door de continue interactie met het chemisch laboratorium.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Good Laboratory Practice

Al onze analyzes en ontwikkelingen gebeuren volgens bepaalde normen en veiligheidseisen om het personeel, de consumenten en het milieu te beschermen.

Voor zowel het chemisch als het microbiologisch laboratorium is CIRLAM Laboratory bezig met het implementeren van het GLP (Good Laboratory Practice) – systeem. GLP is een bestuurswijze met een set van regelgevingen (oorspronkelijk van OECD) die precies moeten gevolgd worden.
Het is een kwaliteits(managementcontrole)systeem dat zich bezighoudt met organisatorische processen en voorwaarden waaronder niet-klinisch gezondheids- en milieuveiligheidsonderzoek wordt gepland, uitgevoerd, bewaakt, vastgelegd, gerapporteerd en gearchiveerd.

GLP heeft als doel:
• het voortbrengen van kwalitatief hoogstaande onderzoeksgegevens te bevorderen
• dubbel onderzoek te voorkomen
• de bescherming van volksgezondheid en milieu te verbeteren
• (internationale) wederzijdse aanvaarding van onderzoeksgegevens te bewerkstelligen
• technische handelsbarrières te vermijden.

bottom of page