top of page

DIENSTEN

R&D

Opstart nieuwe projecten voor ontwikkeling

Microbiologie

Microbiologische tests voor evaluatie van bactericide, fungicide en gistdodende activiteit

Regulatory Affairs

Worldwide expertise in regulatory affairs

Chemie

Analyse van stalen, stabiliteitsstudies, 

ontwikkeling nieuwe analysemethoden

Registraties

De afdeling Regulatory Affairs van CIRLAM Laboratory staat voor:

  • Development 

  • Reglementation 

  • Environment 

  • Assistance 

  • Marketing 

  • Solutions


Wij bieden expertise in regulatory affairs wereldwijd en is gelokaliseerd in België. 

De vereisten voor Regulatory Affairs worden steeds complexer, het is dan ook belangrijk om de beste aanpak te zoeken voor Regulatory Affairs problemen. Naast de Europese richtlijnen heeft elk land zijn eigen nationale benadering en vereisten. Dit en nieuwe, strengere wetgevingen maken regulatory affairs tot een complex item. 

Een goede strategie voor het complete productgamma is belangrijk voor bedrijven. Elk product is anders en heeft zijn eigen aandachtspunten. Dit kan het verschil maken voor de verkoop van chemische producten op een veilige en legale manier. 


Communicatie met de autoriteiten: 
We hebben goede relaties ontwikkeld met de competente autoriteiten wereldwijd en kan hiervan gebruik maken om goed advies te krijgen tijdens het registratieproces van een product. 
Wanneer de competente autoriteit naar extra informatie vraagt of bijkomende vragen heeft, beantwoorden wij dit snel en adequaat. 


Wij kunnen u door het doolhof begeleiden op een kosteneffectieve manier. Wij hebben expertise in: 

1. Detergenten, reinigingsproducten 
2. Desinfectiemiddelen, biociden 
3. Veterinaire medicijnen 
4. Cosmetica 
5. Aanvullende diervoeders 

Wij stellen registratiedossiers samen voor de autoriteiten en volgen de dossiers verder op tot het product toegelaten wordt.

Registration

R&D

R&D

De belangrijkste rol van het department R&D is het opstarten van nieuwe projecten voor de ontwikkeling van nieuwe farmaceutische producten voor dieren, nieuwe biociden en nieuwe hygiënische producten. CIRLAM Laboratory onderzoekt de haalbaarheid van deze projecten en dit van productie en kwaliteitsgarantie tot het maken van een goede kosten/baten analyse.

Het Departement R&D zorgt voor erkende accreditaties door het aanbieden van microbiologische en chemische data aangevuld met registraties conform met de REACH wetgeving. 
Het R&D team heeft een belangrijke rol in de ondersteuning van technical and sales departementen van uw bedrijf. Wij zorgen voor een perfecte samenwerking met de productie-eenheid zodat het product kan worden gefabriceerd met of zonder gespecialiseerd materiaal.

Ons bedrijf gaat steeds op zoek naar nieuwe innovaties in ons vakgebied. We bedenken een praktisch en efficiënt product om uw hygiënisch probleem op te lossen.

R&D
Chemistry

Chemie

Het laboratorium chemie voert drie hoofdactiviteiten uit: 

 1. De eerste activiteit van het chemische labo is de analyse van stalen. De fysische eigenschappen van een staal kunnen worden onderzocht, gebruik makend van een verschillende technieken zoals de meting van pH, densiteit, viscositeit, UV/VIS-spectrofotometrie en infrarood-spectrometrie. Ook kunnen de verschillende kwantiteiten van chemische stoffen in een staal worden bepaald. Dit door gebuik te maken van zéér precieze instrumenten zoals de head space/gas chromatografie en de HPLC gecombineerd met de UV/VIS conductiemeter en de Evaporative Light Scattering Detector.

 2. Tijdens stabiliteitsstudies kunnen de fysische (pH, densiteit, etc.) en chemische (titratie van actieve bestanddelen) karakteristieken van een product geplaatst in stabiliteit worden bepaald. Deze producten worden op regelmatige tijdstippen geanalyseerd en opgeslaan in welbepaalde condities (temperatuur, humiditeit, etc.). Deze tests simuleren de verschillende condities die een product kan ervaren in zijn levensduur.

 3. CIRLAM Laboratory werkt ook aan de ontwikkeling en validatie van nieuwe analysemethoden voor quantificatie van nieuwe actieve substantia en nieuwe producten. Deze methoden worden uitgevoerd en gevalideerd gebruik makend van de meest toepasselijke instrumenten. Een gevalideerde methode is herhaalbaar, lineair, robuust, precies én garandeert de juistheid van de resultaten.

Microbiology

Microbiologie

Het microbiologisch labo van CIRLAM Laboratory heeft 3 hoofdactiviteiten:

Microbiologische tests voor de evaluatie van bactericide, fungicide en gistdodende activiteit van chemische desinfectantia en antiseptica volgens de Europese normen. De meest voorkomende normen zijn: 
o EN 1040 
o EN 1275 
o EN 1276 
o EN 1650 
o EN 1656 
o EN 1657 
o EN 13697 
o EN 13704 

Europese normen (geschreven internationale procedures) houden rekening met de praktische omstandigheden van de toepassing van het product zoals tijd, temperatuur, testorganismen en interferentiesubstantie, m.a.w. condities die de actie in praktische situaties kunnen beïnvloeden. Deze condities zijn bedoeld om algemene doeleinden te omvatten en om verwijzingen tussen laboratoria en producttypes mogelijk te maken. 
Elke gebruiksconcentratie van het chemisch desinfectant of antisepticum in deze test, komt overeen met bepaalde testcondities. Het is ook mogelijk de Europese normen aan je wensen aan te passen. Als een andere bacterie dan omschreven in de norm getest moet worden, is dit geen probleem. Het microbiologisch labo kan ook AFNOR, AOAC en DLG testen uitvoeren. Neem gerust contact op voor meer informatie hieromtrent! 

 

In een ander deel van het microbiologisch labo vinden routine staalanalyses plaats. In veel voedingsindustriën is een constante controle van de hygiëne nodig. Contactplaatjes, swabs of water zijn de meest gebruikte technieken om de hygiëne op de werkplaats te controleren. CIRLAM Laboratory kan in haar gespecialiseerde laboratoria meerdere parameteres bepalen a.d.h.v. die stalen: 
- Totaal kiemgetal 
- Totaal bacterie getal 
- Totaal Schimmels en gisten 
- Enterococci getal 
- Coliformen 
- Salmonella 
- Listeria monocytogenes 
- Etc... 

In samenwerking met de chemie-afdeling helpen we ook aan de ontwikkeling van nieuwe producten voor onze klanten.

bottom of page